From: <dmcnews_at_dml_yahoogroups.com>
To: <dmcnews_at_dml_yahoogroups.com>
Subject: [DML] Digest Number 537
Date: Wednesday, May 09, 2001 8:08 AM

Before posting messages or replies, see the posting policy rules at:
www.dmcnews.com/Admin/rules.html

To address comments privately to the moderating team, please address:
moderator_at_dml_dmcnews.com

There are 2 messages in this issue.

Topics in this digest:

1. Re: High RPM when hot
From: dherv10_at_dml_aol.com

2. Re: 5th gear grind
From: Roland Barmettler <roli_at_dml_delorean.ch>





Message: 1
Date: Wed, 09 May 2001 04:28:28 -0000
From: dherv10_at_dml_aol.com
Subject: Re: High RPM when hot

Mads, The cold start valve can be tested very easy, Unscrew it and 
lay it on a paper towell on a piece of cloth or something to absorb 
the little bit of gas coming out. If it continus to squirt after 
about eight seconds, then I would look into replacing the thermo time 
switch. Check all the wiring on the micro switch for the idle speed 
motor unit, make sure your connections are ok on the idle speed 
motor, and then you may want to look into the air flow meter 
adjustment. If all these things are ok to the best of your knowledge, 
the the idle speed thermister may be bad in the water pipe. I will 
put it on the web site tomorrow. Follow this 
link.http://www.specialtauto.com/engine.htm
John hervey
www.specialTauto.com



  --- In dmcnews_at_dml_y..., debruin_at_dml_d... wrote:
> I'm looking for some advise on a small problem I have. Ever since I 
> bought my D in june last year it always starts at about 3000RPM 
when 
> the engine is hot. When I start him in the morning, everything is 
> fine. But when I drive to the gasstation ,for instance, and start 
him 
> up after I filled him up, it really makes a lot of noise. He does 
> that for a few seconds and then settles down at about 700RPM.
> Can someone tell me what is causing this? A fellow DeLorean owner 
> said it could be my coldstart valve. Is there a way to test this?
> Every advise is welcome!
> 
> Mads de Bruin
> VIN#06881
> 
> PS: Does anybody know something about the history of my VIN number?




________________________________________________________________________
________________________________________________________________________


Message: 2
Date: Wed, 09 May 2001 12:29:45 +0200
From: Roland Barmettler <roli_at_dml_delorean.ch>
Subject: Re: 5th gear grind

Hi Ryan, hi all

Ryan Foster wrote:
> 
> But I noticed that when I first start driving When I shift into
> 5th gear it goes smoothly. Well after driving for awhile and everythings
> warm It gets a little grind shifting into 5th gear. Do you think the Tranny
> fluid need to be changed? Any info or ideas would be great.

Interesting. I have a very similar Problem, only that it's more with
the lower gears and reverse.
Also after driving a while (especially in hot weather), I experience
increasing difficulties in shifting into the reverse, 1st and 2nd.
It gets that bad that the gear does not sync anymore in rev and 1st,
what ugly noise! It gets better if I then shift into neutral and
sort of "pump" with the clutch pedal a few times before trying again.
I had the transmission oil changed, but it didn't help... :-(
Perhaps it's something with the clutch ?

I also would be thankful for any ideas.

Greetings,
Roland

--------------------------------------------------------------------------
Roland Barmettler - roli_at_dml_DeLorean.ch - http://www.DeLorean.ch - VIN #11512



________________________________________________________________________
________________________________________________________________________



Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/